► Txapelketa azaroaren 8tik
24ra egingo da.
► Izena-emateko epea urriaren
11ra arte dago zabalik.
►Aurreko bi edizioetako bakoitzak ia 30.000 euroko
inpaktu ekonomikoa sortu zuen.
Lokal bakoitzak pintxo bakar bat aurkez
dezake, eta lehiaketak dirauen artean eskaini beharko du. Ez da onartuko ezelako
aldaketarik egitea pintxoan, hau da, osagaiak eta aurkezpena hasierako berak
izango dira beti.
Antolatzaileek banatutako bereizgarria
izango dute parte hartzen duten pintxo guztiek, eta bereigarri horretan
pintxoaren osagaiak agertuko dira.
Lehiaketarako aurkezten den pintxoa
publikoaren eskura egongo da, gutxienez,
lehiaketak dirauen egun guztietan, alegia:
·
Ostiraletan 19:30etik 22:00etara.
·
Larunbatetan 12:30etik 15:00etara
eta 19:30etik 22:00etara
·
Igandeetan 12:30etik 15:00etara
Lehiaketako pintxoek prezio bakarra izango
dute: 1 €. Kontsumizio bat egin beharko da pintxoa prezio horretan lortzeko.
Pintxoak ez dira eramateko salduko.
Aurreko edizioetan bezala, lehiaketan bi
sari emango zaizkie parte hartzen duten tabernei. Sarietako bat epaimahai
profesional batek emango du eta bestea, herri epaimahai batek. Kasu bietan
emango dira diploma bat eta trofeo bat.
Epaimahai profesionaleko kideak
sukaldaritzan adituak izango dira eta pintxoak baloratzean kontuan izango
dituzte haien aurkezpena, originaltasuna, berrikuntza, zapore-harmonia,
tenperatura eta elaborazioa.
Herri-epaimahaia osatuko dute, ordea, parte
hartzen duten establezimenduetara pintxoak dastatzera joan eta gehien gustatu
zaien aldeko botoa ematen duten pertsonek.
Lehiaketa honek herritarren artean beti
izan duen onarpen zabala ikusirik
−aurreko bi edizioetako bakoitzak 30.000 euroko inpaktu ekonomikoa izan
zuen parte hartu zuten taberna guztien artean− antolatzaileek parte hartzera
animatzen dituzte herriko establezimendu guztiak.
Aurrerago,
lehiaketaren egunak eta herritarrek botoa emateko egunak hurbilago daudenean,
informazio gehiago emango da, hau da, zehaztu egingo dira datak, modua eta
irabaz daitezkeen sariak.