Ostalaritzako
16 establezimenduk hartuko dute parte Trapagarango Indaba Egunaren lehen
edizioan
► Ekimen hau hurrengo
larunbatean egingo da, udalerria dinamizatzeko asmoz, Meatzaldeko
gastronomiaren produktu tipiko honen bidez.
► Indabarik onenak prestatzen
dituen tabernak aintzatespen bat jasoko du eta sariak banatuko dira publikoaren
artean.
Hurrengo larunbatean, martxoak 17,
lehenengo Indaba Eguna/Indaba Lehiaketa ospatuko da Trapagaranen. Udal
meatzariak sustatu du ekimen hau udalerria bultzatzeko eta dinamizatzeko bere
ostalaritzaren bidez. Kasu zehatz
honetan, gastronomiaren aldeko apostua egin da herritarrak zein bisitariak
animatzeko bertako produktu bat dastatzera, Carilla indaba, alegia. Lehiaketa
honen antolakuntzan hauexek hartzen dute parte: Baturik, Trueba zentroa,
Bersatxoa Edarien Komertziala eta Dani, Zurbano anaiak, Josemi, Maritxu eta Urkijo
harategiak, Txili urdaitegia eta Nardo y Mari Jose janari-prestatuak, den-denak
direlarik Trapagarangoak.
Carilla indaba Enkarterrietako jatorrizko
indaba da eta eskualde horretarako lehen sektoreko langileek hazten dute.
Indaba mota hau desagertzeko zorian zegoen eta azken urteetan berreskuratzea lortu
da ahalegin handiz, Arboledako Nekazal eta Abeltzain Azokaren azken edizioek
erakusten duten bezala. Horrela bada, Trapagaranek ahosabaia baliatuz erakarri
nahi du jendea, Indaba Lehiaketaren lehen edizioan parte hartuko duten
ostalaritza-lokal guztietan aterako den gourmet produktu hau tarteko.
Tabernek eta jatetxeek atseginez hartu dute
ekimen hau, eta horren froga dira parte hartuko duten 16 lokalak. Aipatu
establezimenduak hauek dira: Coco’s kafetegia, Ongi Etorri Taberna, Karrantza Taberna,
London kafea, Txalaparta kafea, Boulevard Kafe Antzokia, Pozo Barria taberna,
Batzokia, La Gramola taberna, Betiko Quinielas taberna, Arana taberna,
Universal kafea, Gurea taberna, La Pinta taberna, La Habana saloia eta Happy 1 taberna. Horien
artean Baturikeko bazkideak zein ez bazkideak daude, udalerriko
ostalaritza-establezimendu guztiei eman baitzaie lehiaketa honen berri.
Lehiaketaren prozedura hauxe izango da: establezimendu
parte-hartzaileek carilla motako indabak prestatuko dituzte larunbatean, kalean
jarritako putxera batean edo lokalaren barruan. Epaimahai profesional bat,
lekale mota honetan aditua, parte-hartzaile guztienera joango da indabak
dastatzera eta puntuatzera. Irabazleak putxera grabatu bat eta txapel brodatu
bat irabaziko ditu.
Larunbatean, arratsaldeko ordu batetik
aurrera, bezeroek indabak doan dastatu ahal izango dituzte euren
kontsumisioarekin eta sari onak irabaz ditzakete. Horretarako, zigiluak
jartzeko kartilla bat egin da eta udalerria lau gunetan banatu da. Zozketan parte
hartu ahal izateko, gutxienez, gune bakoitzeko establezimendu-zigilu bana jarri
beharko dira kartillan. Kartilla horiek larunbatean zein igandean utzi daitezke
taberna parte-hartzaileetan jarrita egongo diren hautestontzietan. Pertsona
bakoitzeko kartilla eta sari bat baino ez da onartuko.
Zozketa martxoaren 19an egingo da, 13:00etan,
Merkataritzako Bulego Teknikoan eta Baturikeko Facebook orritik emango da
ekitaldia. Irabazleek antolakuntzaren deia jasoko dute. Hauek dira zozketatuko
diren sariak: 7 lote carilla indaba, bakoitza 1 kilokoa eta aipatutako
harategiek emandako sakramentuak; 100 euroko erosketa-txartel bat Baturikek
emana eta 6 lote, bakoitza 1 kilo carrilla indaba gehi ““Marqués de Vitoria” magnum botila batez
osatua, Bersatxoa Edarien Komertzialak emanak.
Zigilatzeko kartillak taberna
parte-hartzaileetan eskuratu daitezke eta Baturik-i atxikitako
establezimenduetan, kiroldegian, igerilekuetan, euskaltegian, Gizarte Ongizate
Sailean, Enplegu eta Herriaren Garapenerako Agentzian, Meatzaldeko
Merkataritzako Bulego Teknikoan, KZgunean, Liburutegian eta Helduen Eskolan ere
bai.
Musika egongo da
Trapagarango kaleetan barna, herria girotu eta jendea irtetera animatzeko,
indaba-lehiaketan parte har dezan.
FLYERRA