► Udalak balorazio ona egin du lehen edizio honetaz: taberna bakoitzak,
batez beste, mila pintxo saldu ditu eta inpaktu ekonomikoa 30.000 eurora
hurbildu da.
►Ia berrehun pertsonak zigilatu dute kartilla
taberna guztietan eta hautestontzietan utzi gehien gustatu zaien
pintxoarentzako botoarekin batera.
Trapagarango Udalak eta ‘Baturik’ merkatari
eta ostalari elkarteak Trapagarango lehen pintxo-lehiaketaren emaitza iragarri
dute gaur. Boulevard Kafe Antzokia establezimenduak (Doctor Mulero, 2) bigarren
saria jaso du epaimahai profesionalaren mailan; Ongi Etorri tabernak, ordea, (Navas
de Tolosa, 1) epaimahai herrikoiaren saria irabazi du.
Lehiaketaren epaitza herri meatzariko Olaso
Jauregian egin den ekitalditxo batean zehar eman da ezagutzera, han izan
direlarik Xabier Cuéllar Trapagarango alkatea, ekitaldi-buru gisa, eta
Baturikeko presidentea, Iñaki Sasiain.
Halaber honakoak izan dira bertan: Sustapen Ekonomiko, Enplegu eta
Merkataritzako zinegotzia, Bernardo
Azkue; Baturikeko presidenteordea, Olga Toledo; alderdi politikoetako
ordezkariak; Cecobiko presidentea, Pedro Campo; Ezkerraldendako presidentea,
Txomin Telletxea; lehiaketa babesten duten erakundeetako ordezkariak (Eusko
Jaurlaritzako Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Saila, Deia, Conservas Campos, Comercial de Bebidas
Bersatxoa, Trápaga Bosch Car Service, Onmotiva eta Bilboko Ostalaritzako Goi
Eskola); taberna parte-hartzaileen ordezkariak, Ezkerralde eta Meatzaldeko
merkatari eta ostalari elkarteenak, herriko kultur eta kirol elkarteenak eta Caja
Rural de Navarrako herriko bulegokoak.
“I
Trapagaran Pintxotan – De Pintxos” pintxoen lehiaketaren lehen edizioa azaroaren 10etik 26ra egin da, ostalaritzako
hamar establezimenduk hartu dutelarik parte: Betiko Quinielas taberna, La
Gramola taberna, Gure Etxea taberna, La Pinta taberna, Pozo Barria taberna,
Batzokia, Boulevard Kafe Antzokia, Itxaso Kafe Taberna, Txalaparta kafea eta
Ongi Etorri taberna. Ekimen hau irauteko jaio da, herria dinamizatu eta
ostalaritza sektoreari bultzakada bat emateko asmoz.
Lehen zinegotziak azpimarratu du “lehen edizioa izateko, lehiaketaren maila
onargarria baino gehiago izan dela eta maila handiko pintxoak dastatu ahal izan
ditugula”. Cuéllar-ek jakitera eman
du establezimendu bakoitzak bataz beste mila pintxo saldu dituela. Kopuru
horrek agerian jartzen du lehiaketak interesa piztu duela. Izan ere, lehiaketaren inpaktu ekonomikoa,
gutxi gorabehera, 30.000 eurokoa izan da, hots, establezimendu
parte-hartzaileetan kontsumitzaileek gastatu dutena. Horrez gain,
azpimarratzekoa da pintxoak dastatu dituzten herritar eta inguruko herrietako
jendearen partehartze eta jarraipena, ia 200 kartilla bete eta hautestontzietan
sartu baitzituzten gehien gustatu zitzaien pintxoarentzako botoarekin batera.
Epaimahai profesionalean sukaldaritza
alorreko adituak egon dira, eta pintxoen aurkezpena, originatasuna,
berrikuntza, zaporeen harmonia, tenperatura eta prestaketa baloratu dituzte.
Horrela bada, Boulevard Kafe Antzokiak
sari gisa jaso du diploma bat, Bilboko
Ostalaritzako Goi Eskolan emandako pintxo-ikastaro bat, pegatina bereizgarri
handi bat eta DEIA egunkarian argitaratuko diren erreportaje eta Onmotibak
diseinaturiko publizitate-faldoia.
Epaimahai herrikoia izan dira pintxoak
dastatzera establezimendu parte-hartzaileetara joan eta gehien gustatu zaien
pitxoari botoa eman dioten pertsona
guztiak. Sail honetan Ongi Etorri taberna
izan da irabazlea, eta horrek ere jaso du diploma bat, Bilboko Ostalaritzako Goi Eskolan emandako
pintxo-ikastaro bat, pegatina bereizgarri handi bat eta DEIA egunkarian
argitaratuko diren erreportaje eta Onmotibak diseinaturiko publizitate-faldoia.
Bi establezimendu irabazleek pintxo saritua
egiten jarraituko dute hurrengo hilabeteko larunbat eta igandeetan, edonork
dastatu ahal izateko.